slagers
geschenkenRegelmatig worden producten uit de slagerij gebruikt om
cadeau tegeven. De fantasie van een slager, sorry het is
meestal de slagers-vrouw die de cadeau's bedenkt, kent
daarbij nauwelijks grenzen. Slagers verzorgen geschenken
voor allerlei feestdagen en speciale gebeurtenissen. Daar-
naast zijn ze in staat om speciaal voor jou iets te bedenken
waar je mee voor de dag kunt komen. Vaak is het ook
mogelijk een eigen verpakking te laten vullen.

Op deze pagina zie je maar een paar mogelijkheden van de
honderdensmakelijke cadeau's die gemaakt kunnen worden.
Vraag jouw slager naar de mogelijkheden.(h)erkomst
(s)lager
andringa relatiegeschenk
Een mandje met lekkere slagersartikelen dat het bij Andringa vooral rond de kerstdagen goed doet. Het is gevuld met: erwtensoep, rookworst, een doosje kruiden van Simply Spices, kookworst, gehaktballetjes, biefstuk, varkenshaasjes, grilworst en kruidenboter. Andere vullingen zijn uiteraard het jaar door bestelbaar.
s: Andringa in
't Zand
vleespakket vleespakket
Sommige slagers vervaardigen heerlijke vleespakketten als geschenk. De pakketten kunnen naar wens van de koper worden samengesteld en bevatten meestal enkele producten die meteen gegeten moeten worden en enkele lekkernijen die in de vriezer kunnen. De slager zal om besmetting te voorkomen het vlees mestal voorverpakken. Niet zelden zal er, zoals op bijgaande foto, een lekker fles wijn en een huisgemaakte specialiteit (Twentse droge worst) toegevoegd worden.

s: Pots in Hengelo (O)
vleesschotel vlees- en worstenschotel
Een eenvoudige schotel met daarop wel enkele producten waarmee je als slager eer kunt inleggen. Heerlijke zelfgemaakte worsten uit eigen worstmakerij en een smakelijke hamburger. Voor niet al te veel geld heb je zo een prima geschenk. Leuk is ook de mooie boerenkool garnering.
s: Gerritschen in Zevenaar
rookworst voor in de schoen
Er zijn binnen het assortiment van de slager verschillende producten die geschikt zijn om per stuk te verpakken en die daarnaast ongekoeld overhandigd kunnen worden. Op de foto hiernaast zie je rookworsten in een speciale vacuümzak, maar de slager beschikt ook over droge worsten en andere lekkernijen om cadeau te doen. Wanneer je aangeeft dat het een geschenk betreft heeft de slager vaak wel een leuke verpakking in huis.

s: Bouma in Steenwijkerwold
Twents kistje
Het kistje op de foto zag 'Mijn Slager' in Hengelo. Het is gevuld met een aantal Twentse specialiteiten zoals onder andere bakleverworst, droge worst, balkenbrij, casselerrib, rookworst en een flesje kruidenjenever; het Twents bittertje. Alle producten liggen op een bed van ouderwetse houtwol. Een mooi cadeau uit de streek. Veel slagers zijn in staat om een dergelijk 'streekcadeau' samen te stellen.

s: Koekenberg in Hengelo

rollade in geschenkverpakking
Een rollade is zonder twijfel een heerlijk geschenk. Jouw slager heeft ze in alle maten en soorten. Van een lekkere filetrollade tot een half-om-halfrollade of een rollade met een aparte vulling. Vraag maar eens naar de mogelijkheden. Als verpakking heeft de slager de beschikking over een feestelijke omdoos.

s: bij alle slagers
abraham en sara
Deze schotels zijn al jaren een heel gewild cadeau. Het zijn poppen die zijn vervaardigd van verschillende soorten vlees, worsten en andere vleesgerelateerde producten die in de vorm van een man of vrouw op een schotel worden gelegd. Ze worden cadeau gedaan bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd. Abraham voor de man en Sara voor de vrouw. De prijs is afhankelijk van de gekozen vleessoorten.
s:
Abraham
van Koekenberg in Hengelo.
Sara van
Aalpoel in Voorst
gerookte worstletter
Dit geschenk is gemaakt van een originele Friesche droge worst. De worst wordt licht gerookt boven smeulende turf en in de juiste stand gebogen voor de gevraagde letter. De worst ligt op natuurlijke houtwol waardoor het product rondom mooi kan drogen en niet verschimmeld.
s: Spijkerman in Akkrum
Kamphuis Hellendoorn gedroogde worstletter
Dit geschenk is vervaardigd van een ongerookte Twentse droge worst. De worst wordt veelal op een rek in model gelegd en vervolgens gedroogd.
s: Kamphuis in Hellendoorn
smikkelkistje
Het kistje dat hier is gebruikt kan naderhand weer gebruikt worden om bijvoorbeeld bloemen in te zetten. Het heeft dus meerwaarde als cadeau. Het cadeau bestaat verder uit verschillende streekproducten als wijn, koekjes, droge worst en zaken als grilworst, salade enzovoort. Kortom alles voor een smakelijke en feestelijke avond.

s: Bouma in Steenwijkerwold
Twentse klomp
Wanneer je een Hollands geschenk weg wilt geven dan is een gevulde klomp een heel apart cadeau. Zeker wanneer die gevuld wordt met lekkernijen als droge worst, en andere streekproducten.

s: Koekenberg in Hengelo

Friesche klomp
Een prachtige variant op de Twentse klomp. Mooi om zo'n specifiek streekcadeau te ontvangen. De klomp kan gevuld worden met verschillende smakelijk worstproducten als droge worst, gebraden artikelen, grilworst en dergelijke.

s: Biesma in Opeinde
vleesmand
De vleesmand is een veel gebruikt relatiegeschenk. De prijs is uiteraard afhankelijk van de gekozen grootte. De producten in zo'n mand worden per stuk vacuüm verpakt om kruisbesmetting te voorkomen. Bedenk wel dat een dergelijke mand altijd gekoeld bewaard moet worden. Daarnaast kan vaak niet alles in één keer gegeten worden zodat een deel van de producten ingevroren moet kunnen worden of een langer bewaartijd moet hebben. Deze mand bevat onder andere: varkensfilet, biefstuk, kippenbouten, karbonade en rookworst.

s: Freriksen in Almelo
slagersschotel vleesschotel
Een prachtige geschenkschotel met de mooiste producten. De producten die kunnen zorgen voor kruisbesmetiing zijn separaat verpakt. Op de schotel zie je (rook)worstjes, schnitzels, haasjes, kipfilet, lamskoteletjes, biefstuk met kruidenboter, entrecotes en een varkensbraadstukje. Een prachtig geschenk van hoge kwaliteit.
s: Steltenpool in Hoevelaken
worstmand
Het is altijd weer een verrassing wat een worstmand te bieden heeft. De mand hiernaast biedt verschillende producten als verse-bbq-, en grilworst, bakleverworst, rookworst, hausmacher en droge worst. Alles goed verpakt en voor een deel langer houdbaar. Vaak worden in plaats van een mand ook speciale geschenkdozen gebruikt.

s: Freriksen in Almelo
koe koeschotel
Zoek verschillende soorten vlees, spek en gehakt bij elkaar en begin zo een schotel te leggen als op bijgaand voorbeeld. Wanneer je niet precies weet hoe je een koe moet opbouwen dan kun een foto zoeken die je na kunt boetseren. Werk daarbij niet al te nauwkeurig. Houd het bij grote lijnen.

s: Kastelein in Diepenheim
fles versierde fles.
Deepse spiekers zijn lange droge worstjes (spijkers) uit Diepenheim die met versierlint en wat strikken op de hals van een fles zijn bevestigd. Van belang is natuurlijk wel dat worst en inhoud van de fles bij elkaar passen. In dit geval werd een Hollandse wijn uit de directe omgeving gebruikt. Een smakelijk kado.

s: Kastelein in Diepenheim
motor motorschotel
Herbert werd veertig en kreeg dit wel heel opmerkelijke kado. Een moterfiets gemaakt van varkensvlees, saucijsjes en gehaktwielen omwikkeld met plakjes rundvlees. Eenvoudig maar wel heel creatief.

s: Kastelein in Diepenheim
mediterraan geschenk
Het komt regelmatig voor dat slagers relatiegeschenken of cadeau's aanbieden die een speciaal thema uitdragen. Op de foto hiernaast zie je een cadeau dat is samengesteld uit Italiaanse producten. De maker koos voor verschillende 'Chiapella' salami's. Italiaanse topproducten. Hij biedt ze aan in een kistje vergezeld van een speciaal salamimesje, een snijplankje en een mooie fles Montepulciano.

s: Chateaubriand in Heemstede
Elings Wageningen smikkelpakket
Een verrassend pakket boordevol allerlei lekkers. Droge worsten, rookworsten, ovenslofjes met vlees en kaas, wijn , nootjes. Kortom ruimschoots voldoende voor een smakelijke avond. Vraag jouw slager om een geschenk te maken alleen op basis van wat jij in het pakket wilt. Geen enkel probleem.

s: Elings in Wageningen
Jacobs Echt Limburgs lekkers
de schotel ligt vol met Limburgse lekkernijen. Van leverworstjes, gehaktballen, spek, quiches, zult tot droge worst. Een bijpassende wijn completeert het geheel. De slager heeft in dit geval alle artikelen separaat in het vacuüm verpakt. Wat de houdbaarheid uitstekend verlengt.
s: Jacobs in Echt
Wolbert de lutte kippensara
Deze sara, die kan worden aangeboden aan dames die 50 jaar worden, is helemaal gemaakt van kippenvlees. Je ziet in de pop filetjes, dijen, drumstickjes, een rollade, satevlees, worstjes kipslavinkjes, en kippoengehakt. Een smakelijke schotel.
Poelier Wolbert in De Lutte.
Wanneer de slager/producent is vermeld klik dan op de rode link dan krijg je meer informatie over het bedrijf waar de specialiteit verkrijgbaar is.
naar intro paardenvlees